Functionaliteiten

Snel, intuïtief, kort en kernachtig.

AWI Recorder & Editor

De ProductivityPerformer recorder maakt schermafbeeldingen, zowel bij het klikken van de muis als bij de toetsenbordtoetsen ENTER en TAB. Na afloop van de opname kan je de verschillende stappen bewerken en aanvullen met tekstuele toelichtingen. De schermafbeeldingen worden standaard voorzien van informatie over muisklik coördinaten en ingevoerde toets combinaties tijdens de opname.

Documenteer handelingen met de recorder. Bij elke muisklik, tab en enter wordt een schermafbeelding gemaakt. Deze schermafbeeldingen worden automatisch achter elkaar gezet en omgezet tot een applicatie werkinstructie.

Verduidelijk de AWI door individuele stappen titels en omschrijvingen te geven.

Verberg individuele stappen die niet zichtbaar moeten zijn voor gebruikers en verberg gebieden met gevoelige informatie op afbeeldingen.

Voeg annotaties toe op de afbeeldingen om de actie te verduidelijken of beschrijving in context te plaatsen.

Een Centrale Opslagplaats

AWI Bibliotheek

Het creëren en onderhouden van Applicatie Werkinstructies (AWI's) is tijdsintensief, laat staan het publiceren hiervan op een centrale plaats binnen de organisatie. Dit is waar de ProductivityPerformer een uitkomst biedt. De ProductivityPerformer heeft een centrale bibliotheek waar iedere medewerker kennis kan opdoen van applicaties. Middels ‘Tags & Applications’ kan de zoekopdracht worden verfijnd waardoor de juiste AWI snel gevonden kan worden.

Een overzicht van alle beschikbare AWI's binnen de ProductivityPerformer.

Zoek eenvoudig naar de juiste AWI. Filter de resultaten op tags en applicaties en vind de AWI die je nodig hebt.

Eenvoudig stap voor stap kennis opdoen

AWI Viewer

De AWI Viewer maakt het mogelijk om de gecreëerde werkinstructie ‘af te spelen’ terwijl je aan het werk bent. Met de Viewer kan je stap voor stap de instructie bekijken, hierdoor kan de gebruiker op zijn eigen tempo de betreffende stappen uitvoeren. Middels miniaturen kan snel naar de juiste plek in de instructie genavigeerd worden.

Bekijk stap voor stap een AWI en zie alleen de benodigde informatie.

Gebruik de voortgangsbalk voor een snelle navigatie en inzicht in welke stap van een Applicatie Werkinstructie (AWI) je je bevindt

Wissel eenvoudig tussen de ProductivityPerformer en andere applicaties om de AWI meteen in de praktijk te brengen.

"Up-to-date" AWI's

Feedback

Werken met verouderde Applicatie Werkinstructies (AWI's) zorgt voor irritatie bij gebruikers. AWI's raken bijvoorbeeld verouderd door gewijzigde configuraties van applicaties. Binnen de ProductivityPerformer geven gebruikers met een druk op de knop feedback. De eigenaar van een AWI krijgt hier direct een notificatie van. De gebruiker krijgt vervolgens een notificatie als de feedback verwerkt is. Alle feedback is gebundeld in een overzicht, waardoor je als PP-manager inzicht hebt in de status van de ingediende feedback.

In het overzicht vind je alle ingediende feedback, inclusief AWI naam, status, categorie, eigenaar en datum.

Als gebruik dien je met een druk op de knop feedback in over een Applicatie Werkinstructie (AWI).

Na het aanpassen van de Applicatie Werkinstructie (AWI) sluit je als AWI-eigenaar de feedback. De gebruiker, die de feedback heeft ingediend, krijgt hier een notificatie van.

Collecties van AWI’s geordend op onderwerp

Handleidingen

Handleidingen zijn handig voor gebruikers die willen weten hoe een applicatie van A tot Z werkt. Daarnaast hebben de handleidingen ook een duidelijke structuur waardoor direct het hoofdstuk geraadpleegd kan worden met de informatie die de gebruiker zoekt.

Een overzicht van alle beschikbare handleidingen met titel, korte beschrijving en hoeveelheid AWI's.

Voeg binnen hoofdstukken afbeeldingen toe die van toegevoegde waarde zijn voor de handleiding. Denk hieraan processchema's waarin bedrijfsprocessen zijn beschreven. Maak zodoende een koppeling tussen applicatiegebruik en bedrijfsprocessen.

Organiseer AWI's in hoofdstukken en bepaal de volgorde waarin ze getoond moeten worden. Creëer je eigen structuur door hoofdstukken en sub-hoofdstukken aan te maken.

Een naslagwerk voor borging bij training of onboarding.

Trainingen

Een training bestaat uit meerdere Applicatie Werkinstructies (AWI’s). In een training worden AWI’s in chronologische volgorde aan gebruikers gepresenteerd. Alle trainingen zijn zichtbaar in het trainingsoverzicht, waar gebruikers gestructureerd de beschikbare trainingen zien. Het aanpassen van bestaande trainingen, zoals het toevoegen van AWI’s, is eenvoudig. Trainingen worden ingezet voor het zelfstandig ontwikkelen van digitale vaardigheden en als naslagwerk bij klassikale trainingen.

Een overzicht van alle beschikbare trainingen met titel, beschrijving en hoeveelheid AWI's.

In een training staan alle AWI's in volgorde. In het linker paneel staat een introducerende tekst en een overzicht van de inhoud van de training. In het rechter paneel staan alle AWI's die deel uitmaken van de training.

Voeg eenvoudig AWI's toe, verander de volgorde en pas de introductie tekst aan.

Gebruikersgroepen

Rollen & Rechten

In de ProductivityPerformer zijn een viertal rollen met bijbehorende rechten te definiëren; de gebruiker, de editor, de admin & de PP-manager. Editors hebben de mogelijkheid om AWI’s te creëren, te bewerken en te publiceren. Editors kunnen ook feedback van gebruikers verwerken. De admin heeft rechten voor het toevoegen en/of verwijderen van gebruikers, en het aanpassen van rollen per gebruiker. De PP-manager heeft inzicht in de feedback die afgehandeld dient te worden door de editors. Gebruikers benutten de AWI’s om handelingen op de werkplek uit te kunnen voeren.

Beheer binnen de productivityperformer

PP-Management

Een succesvolle implementatie van de ProductivityPerformer wordt ondersteund door
PP-management. Het PP-management is méér dan de rollen en rechten alleen. Het is de intelligentie en noviteit die de gehele oplossing uniek en beheersbaar maakt, onder andere door de toekenning van eigenaarschap op AWI's, gebruikershandleidingen en trainingen. De feedback lifecycle, die ervoor zorgt dat veranderingen in een applicatie direct tot actie leiden. En uiteraard de rijk gevulde knowledge base met voorbeelden van implementaties en applicatie gebruikershandleidingen.