De sleutel tot digitaal vaardige medewerkers: werkinstructies

De sleutel tot digitaal vaardige medewerkers: werkinstructies

IT-oplossingen nemen door de digitalisering een steeds belangrijkere rol in bij het werk van vrijwel iedere functie. De forse investeringen in nieuwe IT-oplossingen betalen zich voor bedrijven echter pas terug als medewerkers over de vereiste digitale vaardigheden beschikken om er succesvol gebruik van te maken. Steeds meer bedrijven maken gebruik van een platform voor digitale werkinstructies om medewerkers digitaal vaardig te maken én te houden. Ontdek waarom!

 

Invloed van de digitalisering

De digitalisering biedt bedrijven talloze voordelen, bijvoorbeeld op het gebied van productiviteit. Bedrijven die niet tijdig een flinke digitaliseringsslag maken, lopen het risico om te worden ingehaald door te concurrentie. Echter vereisen de (steeds geavanceerdere) IT-oplossingen beter ontwikkelde digitale vaardigheden van medewerkers. Het digitaal vaardig maken én houden van medewerkers moet een cruciaal onderdeel van de digitaliseringsstrategie van bedrijven zijn.

 

Wat zijn digitaal vaardige medewerkers?

Een digitaal vaardige medewerker kan de volgende vragen met betrekking tot de voor hem/haar relevante IT-oplossingen beantwoorden:

  1. Wanneer gebruik ik welke IT-oplossing?
  2. Hoe gebruik ik de juiste IT-oplossing optimaal?
  3. Hoe zorg ik dat ik de IT-oplossing veilig gebruik?

Succesvol digitale vaardigheden ontwikkelen

Voor het ontwikkelen van basis en gevorderde digitale vaardigheden nemen bedrijven meer trainingen en cursussen af dan ooit. Dat is niet vreemd, aangezien medewerkers tot 8% werktijd verspillen door gebrekkige digitale vaardigheden. Naast het organiseren van trainingen faciliteren bedrijven steeds vaker het digitale leren voor medewerkers. Het digitaal ontwikkelen van medewerkers wordt door organisaties steeds vaker gedaan via een platform met actuele digitale werkinstructies.

 

Digitale werkinstructies als microlearning, handleiding of training

Het voordeel van digitale werkinstructies is dat ze in verschillende vormen aan medewerkers aangeboden kunnen worden. Een losse digitale werkinstructie kan als microlearning dienen, maar meerdere digitale werkinstructies kunnen met afbeeldingen en beschrijvingen eenvoudig gecombineerd worden tot complete handleidingen en/of trainingen voor specifieke IT-oplossingen. Het voordeel van het ontwikkelen van digitale werkinstructies ten opzichte van reguliere e-learning is bijvoorbeeld de significant lagere kosten.

 

Hoe digitale werkinstructies zorgen voor digitaal vaardige medewerkers

De vijf meest genoemde redenen waarom medewerkers graag digitale vaardigheden ontwikkelen via een platform met digitale werkinstructies zijn:

  1. Afhankelijk van de behoefte een digitale werkinstructie, handleiding of training bekijken.
  2. Op één centrale plek de benodigde informatie van alle IT-oplossingen bekijken.
  3. Slimme zoekfunctionaliteiten om de juiste content te vinden.
  4. Steeds op dezelfde wijze met applicaties leren werken.
  5. Tijds- en plaatsonafhankelijk toegang tot actuele informatie over IT-oplossingen.

 

Meer weten over een platform voor digitale werkinstructies?

Wil je op de hoogte blijven van informatie over platformen voor digitale werkinstructies? En de inzet van digitale werkinstructies voor het ontwikkelen van digitale vaardigheden? Meld je dan hieronder in de footer aan voor onze nieuwsbrief. Daarnaast staan we je graag vrijblijvend te woord over ons eigen platform voor digitale werkinstructies: de ProductivityPerformer.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Bedankt voor het aanmelden!
Oops! Er ging iets fout...