Hoe je kennis van de IT-afdeling borgt

Hoe je kennis van de IT-afdeling borgt

De medewerkers van een IT-afdeling beschikken gezamenlijk over veel waardevolle functionele en technische kennis. In de praktijk blijkt dat organisaties worstelen om deze kennis te borgen, waardoor medewerkers niet van elkaars kennis profiteren. Daarnaast zijn processen onvoldoende beschreven en worden best practices niet gedeeld. Gebrekkige borging van kennis, processen en best practices voorkomt dat de IT-afdeling blijvend naar een hoger niveau wordt getild. Digitale werkinstructies zijn hier de oplossing voor. Ontdek waarom!

 

Waarom borging van IT-kennis cruciaal is

Met het borgen van IT-kennis spelen organisaties in op een aantal trends. Medewerkers wisselen bijvoorbeeld steeds sneller van baan. Hierdoor moeten medewerkers in kortere tijd van waarde zijn en gaat kennis, indien het niet geborgd is, verloren als een medewerker de organisatie verlaat. Een andere trend is de toenemende complexiteit van IT-oplossingen en -processen. Door IT-kennis en -processen te borgen zijn medewerkers razendsnel in staat om succesvol te werken met IT-oplossingen en om IT-processen optimaal uit te voeren. Tot slot zorgt kennisborging ervoor dat medewerkers een boost krijgen in hun ontwikkeling en van elkaars kennis gaan profiteren.

IT-processen beschrijven en inzichtelijk maken

Het beschrijven van IT-processen zorgt ervoor dat alle medewerkers weten hoe verschillende fases doorlopen moeten worden, wat daarbij belangrijk is en welke aandachtspunten er zijn. Dit zorgt ervoor dat medewerkers precies weten hoe ze IT-processen op optimale wijze kunnen uitvoeren. Hierdoor realiseer je als organisatie significante kwaliteits-en efficiëntieverbeteringen.

 

Best practices van de IT-afdeling vastleggen

Een best practice is een uitvoering van een taak die zich in het verleden als meest efficiënt en effectief heeft bewezen. Best practices zorgen ervoor dat taken zonder problemen, complicaties en met optimale eindresultaten uitgevoerd worden. Door de jaren heen ontwikkelt een IT-afdeling verschillende best practices voor repeterende taken. Wanneer best practices vastgelegd zijn, dan profiteren (nieuwe) medewerkers direct wanneer ze een repeterende taak moeten uitvoeren.

De oplossing voor kennisborging: digitale werkinstructies

Digitale werkinstructies zijn stap-voor-stap beschrijvingen voor het uitvoeren van een taak. Ideaal voor het vastleggen van kennis, processen en best practices. De voordelen van digitale werkinstructies zijn dat ze up-to-date zijn, altijd en overal toegankelijk zijn, eenvoudig aangepast kunnen worden zijn en centraal beheerd worden. Specialistische software, zoals de ProductivityPerformer, maakt het mogelijk om razendsnel digitale werkinstructies te creëren.

 

Meer weten over de inzet van digitale werkinstructies?

Wil je op de hoogte blijven van informatie over digitale werkinstructies en de inzet ervan op de IT-afdeling? Meld je dan hieronder in de footer aan voor onze nieuwsbrief. Daarnaast staan we je graag vrijblijvend te woord over ons eigen platform voor digitale werkinstructies: de ProductivityPerformer.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Bedankt voor het aanmelden!
Oops! Er ging iets fout...