Hoe werknemers productiever werken door IT-handleidingen

Hoe werknemers productiever werken door IT-handleidingen

Voor organisaties zijn productieve medewerkers cruciaal om concurrenten voor te blijven. Een steeds belangrijkere component van de productiviteit van werknemers is efficiënt en doelgericht gebruik van IT. Dit wordt veroorzaakt door jaarlijks toenemende ‘beeldschermtijd’ van werknemers, oftewel de tijdsduur van het werken met digitale apparaten. Actuele en centraal beschikbare handleidingen stellen werknemers in staat om productiever te werken met IT.

 

Toegenomen digitalisering van het werk

Bij vrijwel iedere baan neemt het percentage van de digitale werkzaamheden toe. Voor het monitoren, uitvoeren en begeleiden van digitale werkzaamheden wordt er gebruik gemaakt van digitale ondersteuning, zoals apparaten en applicaties. Voordelen van digitaal werken worden door organisaties behaald op de volgende vlakken: informatietoegankelijkheid, informatie-uitwisseling, informatiedeling en informatieanalyse.

 

Niet iedere werknemer wordt direct blij van digitaal werken

Dat organisaties IT-voorzieningen beschikbaar stellen aan medewerkers betekent niet dat ze het automatisch gaan gebruiken. Daarbij komt dat, wanneer werknemers nieuwe IT-voorzieningen gebruiken, het de vraag is of de IT-voorzieningen op de juiste en efficiënte wijze gebruikt worden. Voornamelijk werknemers met lage veranderbereidheid, angst voor nieuwe technologie en onderontwikkelde digitale vaardigheden zullen niet direct blij worden van het idee om ''digitaler'' te werken.

User adoption: gebruik en acceptatie van IT

Het proces van acceptatie en doelgericht gebruik van IT door werknemers wordt user adoption genoemd. Om de investering in nieuwe IT-voorzieningen terug te verdienen, is user adoption noodzakelijk. Het gebruik van IT-voorzieningen door werknemers bepaalt namelijk of de beoogde voordelen van een IT-investering daadwerkelijk gerealiseerd worden. Tegenwoordig maken inventieve applicatie instructie platformen het mogelijk om werknemers tijds-en plaatsonafhankelijk te ondersteunen met actuele IT-handleidingen, zodat user adoption significant verbeterd wordt.

Uitdagingen van organisaties met IT-handleidingen in het verleden

Het gebruik van handleidingen om werknemers te ondersteunen bij het werken met IT is niet nieuw. Echter stonden organisaties in het verleden, voorafgaand aan de beschikbaarheid van een applicatie instructie platform, voor een aantal uitdagingen bij het gebruik van IT-handleidingen:

  1. Handleidingen zijn niet centraal en overzichtelijk beschikbaar.
  2. Handleidingen maken en onderhouden is tijdrovend.
  3. Handleidingen worden nooit in een uniform format gemaakt.

Hoe IT-handleidingen de productiviteit van werknemers verbetert

Actuele en centraal beschikbare handleidingen stellen werknemers op verschillende manieren in staat om productiever te werken met IT:

  • Niet hoeven wachten op hulp van de servicedesk of collega’s

Antwoorden voor vraagstukken vindenwerknemers namelijk direct, altijd en overal in de IT-handleidingen.

  • Vergrote kennis van IT-voorzieningen

Aan de hand van IT-handleidingen doen werknemers namelijk zelfstandig kennis op.

  • Benodigde onboarding- en trainingstijd verkorten

Leren doen werknemers namelijk zo efficiënt en effectief mogelijk: op de werkplek met IT-handleidingen.

Weten hoe je als organisatie IT-handleidingen succesvol inzet?

Meld je hieronder in de footer aan voor onze nieuwsbrief of neem vrijblijvend contact met ons op om informatie te ontvangen over ons applicatie instructie platform, de ProductivityPerformer.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Bedankt voor het aanmelden!
Oops! Er ging iets fout...