Het oplossen van IT-problemen: een uitdaging voor veel organisaties

Het oplossen van IT-problemen: een uitdaging voor veel organisaties

De computer is tegenwoordig een integraal onderdeel van het werk voor veel werknemers. Echter gaat er gemiddeld veel productiviteit verloren aan slecht functionerende IT en gebrekkige digitale vaardigheden. IT-problemen zijn daarom vaak een bron van frustratie binnen een bedrijf, ondanks dat deze problemen niet altijd worden erkend. Om de continuïteit van een organisatie te garanderen, is het het snel en efficiënt oplossen van IT-problemen van cruciaal.

Niet onderkende IT-problemen

Uit onderzoek blijkt dat enkele vormen van productiviteitsverlies nauwelijks worden onderkend. Werknemers schatten structureel hun vaardigheden hoger in dan te rechtvaardigen valt. Daarnaast zijn veel organisaties niet leidend in het ontwikkelen van digitale vaardigheden bij medewerkers. Het blijkt namelijk dat hun vaardigheden voor het grootste gedeelte worden ontwikkeld buiten de mogelijkheden die binnen organisaties worden aangeboden.

Hulp voor medewerkers bij het oplossen van IT-problemen

Voor het ontwikkelen van hun digitale vaardigheden zijn werknemers vaak afhankelijk van de hulp van collega’s. Vaak vindt deze hulp informeel en ad-hoc plaats. Deze vorm van ontwikkeling is erg belangrijk voor medewerkers, maar het nadeel is dat bij niet-professionele en ongestructureerde begeleiding vaak kwaliteit en doelmatigheid mist. Daarnaast gaat er op deze manier, zowel bij het ontwikkelen van de vaardigheden als het helpen van medewerkers, veel tijd verloren.

Medewerkers trainen om IT-problemen te voorkomen

Er zijn diverse aanknopingspunten om productiviteitsverlies door IT-problemen terug te dringen. Een manier is het meer gestructureerd aanbieden van trainingen. IT-trainingen blijken een enorme impact te hebben op de productiviteit van medewerkers. Het regelmatig aanbieden van IT-trainingen lijkt ook een logische gedachte met alle snelle ontwikkelingen in de IT. Met gericht onderwijs kunnen medewerkers snel worden bijgespijkerd en kunnen veel IT-problemen voorkomen worden.

De helpdesk voor het oplossen van IT-problemen

Een andere mogelijkheid is het professionaliseren van de helpdesk. Vaak is het ondersteuningsaanbod van de helpdesk niet goed afgestemd op de behoefte van de rest van de organisatie. Medewerkers zoeken vooral elkaar op bij het oplossen van IT-problemen. Bovendien vinden helpdeskmedewerkers vaak dat ze een technisch-inhoudelijke functie hebben en voelen zich niet altijd verantwoordelijk voor het verbeteren van vaardigheden van andere medewerkers. De rol van de helpdesk dient daarbij binnen veel organisaties heroverwogen te worden.

Nuttige tools bij het oplossen van IT-problemen

Er zijn legio aan tools die organisaties kunnen ondersteunen bij het oplossen van IT-problemen van medewerkers. Zo zijn er tools die het trainen van digitale vaardigheden van medewerkers kunnen vergemakkelijken, maar er zijn ook software oplossingen die de helpdesk kunnen ondersteunen bij het oplossen van IT-problemen. De ProductivityPerformer is een tool die voor zowel de helpdesk als bij het organiseren van gestructureerde trainingen interessant is.

IT-problemen oplossen met de ProductivityPerformer

De ProductivityPerformer is een applicatie instructie platform waarmee organisaties eenvoudig werkinstructies, handleidingen en trainingen voor IT-applicaties creëren en delen met eindgebruikers. Zo kan de content die gecreëerd wordt in de ProductivityPerformer ondersteuning bieden bij trainingen of dienen als naslagwerk. Daarnaast kan de tool de helpdesk ook handvaten bieden. Bij het oplossen van IT-problemen kan de helpdesk gebruikers eenvoudig verwijzen naar de ProductivityPerformer.

Wil je meer weten over de ProductivityPerformer? Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwsbrief of neem contact met ons op.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Bedankt voor het aanmelden!
Oops! Er ging iets fout...