Het gebruiken van applicatie annotaties bij een AWI

Applicatie annotaties bij een AWI worden gebruikt voor twee doeleinden:

  1. Om snel AWI's voor een specifieke applicatie te vinden.
  2. Om in een AWI overzicht direct een beeld krijgen van de benodigde applicaties voor het uitvoeren van de stappen in van de AWI.

In dit artikel lees je meer over welke applicatie annotaties beschikbaar zijn en hoe je zelf nieuwe applicaties toevoegt.

Twee varianten applicaties

Er zijn twee varianten van applicaties beschikbaar in deProductivityPerformer:

  • Product generieke applicaties:

Dit zijn veelgebruikte applicaties die bij de ProductivityPerformer bekend zijn. De applicaties zijn onderdeel van het product en hebben een eigen icoon waaraan de applicatie te herkennen is.

  • Zelf toegevoegde applicaties:

Dit zijn applicaties die door een editor zijn toegevoegd in de ProductivityPerformer. Deze zijn beschikbaar vanaf de eerste keer dat ze worden gebruikt in een AWI. De applicaties zijn enkel in de eigen tenant beschikbaar en delen allemaal hetzelfde icoon.

De lijst met generieke applicaties wordt voortdurend uitgebreid met nieuwe applicaties. Nieuw toegevoegde generieke applicaties worden vermeld in de uitbreidingen worden periodiek vermeld in de release notes.

Zelf applicaties toevoegen

De lijst met product generieke applicaties is niet sluitend en bevat voornamelijk veelgebruikte software. Deze applicaties zijn vaak generiek in gebruik, maar kunnen ook voor specifieke branches zijn. In het geval dat er een applicatie mist, kan er zelf een worden toegevoegd. Door de naam van de applicatie in te vullen en vervolgens op het plus symbool te klikken of op Enter te drukken voeg je een nieuwe applicatie toe. De lijst met applicatie suggesties geeft aan dat om een nieuwe applicatie gaat zoals te zien is in het onderstaande screenshot.

Vanaf het moment dat een applicatie voor de eerste keer is gebruikt in een AWI, is deze bij andere AWI's als optie zichtbaar. In het onderstaande screenshot is te zien dat de hierboven toegevoegde applicatie als suggestie wordt weergegeven en dat de term 'Nieuwe applicatie' niet meer zichtbaar is.

Alle zelf toegevoegde AWI's hebben een standaard icoontje. Het zelf toevoegen van een icoon wordt momenteel niet ondersteund. Echter, indien het wenselijk is dat voor een bepaalde applicatie een icoon wordt toegevoegd, kan dit worden doorgegeven middels het feedback formulier.

Organisatiespecifieke software

De generieke applicatie lijst bevat enkel applicaties die vrij of betaald te verkrijgen en/of te gebruiken zijn. Software die ontwikkeld is voor een specifieke organisatie komt niet in aanmerking om toegevoegd te worden als generieke applicatie. Voor zelf organisatiespecifieke software kan gebruik worden gemaakt van de mogelijkheid om zelf een applicatie toe te voegen.