Content in de ProductivityPerformer

De ProductivityPerformer kent verschillende content typen, allemaal met het doel de gebruiker de mogelijkheid te geven om eenvoudig en zelfstandig kennis op te doen.

Samenvatting

  • Applicatie werkinstructie (AWI): een stapsgewijze beschrijving van een handeling binnen één of meerdere applicaties.
  • Handleiding: een verzameling van AWI’s met een hoofdstukindeling, voorzien van begeleidende informatie.
  • Training: een verzameling van AWI’s met een module indeling, voorzien van begeleidende informatie en bestanden.

Applicatie werkinstructie (AWI)

Applicatie werkinstructies (AWI's) zijn de basis van de ProductivityPerformer en worden gebruikt om een enkele handeling binnen een applicatie vast te leggen. In de AWI is de handeling stap voor stap te volgen en aanvullende informatie bij de stappen zorgt voor eventuele begeleiding, onderbouwing en naslagwerk.

Alle AWI's hebben dezelfde structuur, deze uniformiteit zorgt voor een laagdrempelig en intuïtief gebruik waardoor geen tijd verloren gaat aan het uitzoeken hoe een instructie gelezen moet worden. De AWI is opgebouwd uit één of meerdere stappen en elke stap bevat:

  • Een titel: deze geeft aan wat het doel van de stap is, bijvoorbeeld het openen van een applicatie, het drukken op een knop, etc.
  • Een afbeelding: deze geeft aan hoe het scherm van de gebruiker eruitziet aan het begin van de stap.
  • De actie: hiermee wordt aangegeven wat de gebruiker moet doen, bijvoorbeeld op Enter drukken, de linker muisknop indrukken, etc. In geval van een muis actie wordt ook de plek weergegeven waar de actie uitgevoerd moet worden.
  • Aanvullende informatie: informatie ter begeleiding, onderbouwing of als naslagwerk.

Handleiding

Een handleiding geeft de mogelijkheid meerdere AWI's in een structuur en volgorde te plaatsen. Daarnaast kun je de AWI's voorzien van context informatie. Dit heeft meerwaarde zodra een AWI onderdeel is van een groter doel, bijvoorbeeld het uitvoeren van een proces, een beschrijving over hoe een applicatie werkt of het nalopen van een controle lijst. Middels een handleiding kunnen grote hoeveelheden AWI's (+100) op een eenvoudige en overzichtelijk manier samengevoegd worden om vanuit een specifiek perspectief kennis vast te leggen.

Zie een handleiding als een digitaal boek over een specifiek onderwerp. Afhankelijk van het onderwerp en het beoogde publiek wordt een passende hoofdstukinideling opgezet, vervolgens worden daar de AWI's aan toegevoegd en kan in de hoofdstukbeschrijving, middels tekst en afbeeldingen, context informatie worden meegegeven.  

Training

Trainingen bieden, net als handleidingen, de mogelijkheid meerdere AWI's in een structuur en volgorde te plaatsen, context informatie en eventuele bestanden met bijvoorbeeld oefenopgaven. bij te voegen. Door trainingen samen te stellen kunnen gebruikers kennis op doen over een specifiek onderwerp, zonder daarbij gelijk oog te hoeven hebben voor het proces, de organisatie, etc.

Enkele voorbeelden van scenario's waarin trainingen meerwaarde bieden:

  • Onboarding: voeg AWI's samen om nieuwe medewerkers snel kennis te geven over essentiële handelingen.
  • Applicatie upgrades: informeer gebruikers over nieuwe en gewijzigde functionaliteit na de upgrade.
  • Applicatie implementaties: train medewerkers en geef naslagwerk bij de uitrol van een nieuwe applicatie.