Ervaringen van onze klanten

Customer Success

Samen met onze klanten maken we het verschil. Lees hoe zij het gebruik van de ProductivityPerformer ervaren.

Naam:

Woonbedrijf

Branche:

Woningcorporatie

Aantal medewerkers:

350+

Hoofdkantoor:

Eindhoven

Website:

https://www.woonbedrijf.com
Leon van der Zanden
,
Informatie Coördinator
,
Woonbedrijf

Woonbedrijf heeft er als woningcorporatie voor gekozen om de werking van de organisatie en haar bedrijfsprocessen vast te leggen in ARIS-Connect. “De beschrijvingen daar gaan tot en met het ‘wat’ moet er gebeuren, door ‘wie’ en welke middelen daarbij nodig zijn”, vertelt Informatie Coördinator Leon van der Zanden. Het ‘hoe’ werd voorheen met in elkaar geknutselde Word-documenten beschreven. Echter, deze manier van werkinstructies maken bleek erg bewerkelijk en onderhoudsintensief.

“Met de ProductivityPerformer is Woonbedrijf in staat om snel, uniform en onderhoudsvriendelijk bedrijfsprocessen vast te leggen.”

Met de inzet van de ProductivityPerformer is Woonbedrijf in staat om snel, uniform en onderhoudsvriendelijk werkinstructies te maken."Een enorme winst voor zowel de medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de instructies, als ook voor de medewerkers die deze consumeren", geeft Van der Zanden aan. Het helpt Woonbedrijf om de werkinstructies middels een strakker format te bouwen en beschikbaar te stellen.

“Onze inschatting is dat je 50% minder tijd besteedt aan het maken en onderhouden van werkinstructies met een hogere kwaliteit.”

Van der Zanden benadrukt dat ze met de ProductivityPerformer in aanzienlijk kortere tijd een goede consistente instructie in elkaar zetten en aanpassen. “We hebben er nog geen harde metingen op gedaan, maar onze inschatting is dat je 50% minder tijd besteedt aan het maken en onderhouden van werkinstructies met een hogere kwaliteit”, vertelt hij.

Tim van Kester
,
Technical Writer
,
TOPdesk

TOPdesk gebruikt graag meerdere vormen van communicatie om informatie over hun service management software aan te bieden bij gebruikers. “De ProductivityPerformer vult daarbij precies het gat op tussen de mogelijkheden van tekst en video”, vertelt Tim van Kester, Technical Writer bij TOPdesk.

“De ProductivityPerformer vult precies het gat op tussen tekst en video.”

Hij geeft aan dat sommige functionaliteiten van de TOPdesk software zich beter laten uitleggen door middel van beeld. Met de ProductivityPerformer wordt dat mogelijk. Daarbij kan de uitleg aangeboden worden in eenvoudige, gestandaardiseerde vorm.

“Overzichten, filteropties en de synchronisatie met TOPdesk zorgen ervoor dat gebruikers instructie op verschillende manier kunnen gebruiken.”

Van Kester ziet dat gebruikers de instructies ook eenvoudig kunnen vinden. “Het zowel kunnen gebruiken van de overzichten en filteropties als het kunnen synchroniseren met de kennisbank in TOPdesk, zorgt ervoor dat gebruikers aangemaakte instructies op meerdere manieren kunnen gebruiken”, vertelt hij. Klanten kunnen zo informatie over TOPdesk voor hun eigen gebruikers aanbieden binnen hun eigen kennisbank.

Naam:

TOPdesk

Branche:

Software leverancier

Aantal medewerkers:

800+

Hoofdkantoor:

Delft

Website:

http://www.topdesk.nl

Naam:

Gemeente Alphen aan den Rijn

Branche:

Bedrijfsvoeringsorganisatie

Aantal medewerkers:

850+

Hoofdkantoor:

Alphen aan den Rijn

Website:

https://www.alphenaandenrijn.nl
Berry Berkenhamer
,
Coördinator ICT Servicedesk
,
Gemeente Alphen aan den Rijn

De bedrijfsvoeringsorganisatie van de gemeente Alphen aan den Rijn kwam tot de conclusie dat de zelfredzaamheid van hun eindgebruikers omhoog moest en dat hierbij een belangrijke rol voor de ProductivityPerformer is weggelegd. Door de duidelijke instructies ter beschikking te stellen aan eindgebruikers kunnen ze voor verschillende onderwerpen snel een antwoord vinden, zonder een melding aan te hoeven maken bij de Servicedesk.

“Eindgebruikers kunnen snel en duidelijk antwoorden of oplossingen vinden.”

De werkinstructies zijn al gekoppeld aan de TOPdesk self service portal van de organisatie. “Eindgebruikers kunnen snel en duidelijk antwoorden of oplossingen vinden. Dit scheelt Servicedesk en andere oplosgroepen dus veel tijd”, vertelt Berry Berkenhamer, Coördinator ICT Servicedesk van de Gemeente Alphen aan den Rijn.

“Een verhoogde zelfredzaamheid van eindgebruikers scheelt de servicedesk en andere oplosgroepen veel tijd.”

De ProductivityPerformer is daarnaast zeer makkelijk in gebruik volgens Berkenhamer: “Werkinstructies zijn in een handomdraai gemaakt en eventuele aanpassingen zijn ook snel door te voeren. De investering in het maken en onderhouden van de instructies en handleidingen zullen hiermee meer dan worden terugverdiend.”

Mariëtte Smits
,
IT Solution Coordinator en Change Leader
,
Consolis, VBI Ontwikkeling

Marriëtte Smits, IT Coordinator en Change Leader bij Consolis VBI Ontwikkeling, gebruikt de ProductivityPerformer vooral om terug te blikken op items uit trainingen: “Ik check zo nu en dan of er misschien wat onderdelen zijn weggezakt en/of van belang kunnen zijn voor de support binnen onze organisatie”, geeft ze aan.

“De ProductivityPerformer is erg overzichtelijk en handleidingen zijn snel te vinden."

Smits geeft aan dat de ProductivityPerformer erg gebruiksvriendelijk is: “Het werkt allemaal erg overzichtelijk en handleidingen zijn snel te vinden. De handleidingen zelf zijn duidelijk, kort en bondig.”

“Het is fijn om naslagwerk te hebben van onderwerpen uit de training, welke vervolgens gebruikt kunnen worden voor support aan collega’s.”

Volgens Smits is het fijn om naslagwerk te hebben van onderwerpen uit de training, welke vervolgens gebruikt kunnen voor support aan collega’s. “Er zijn altijd onderwerpen die gedurende de training wat minder je aandacht krijgen en dan is het fijn dat je dit later nog terug kunt lezen en of verdere verdieping kan vinden”, vertelt ze.

Naam:

Consolis, VBI Ontwikkeling

Branche:

Bouwbedrijf

Aantal medewerkers:

300+

Hoofdkantoor:

Huissen

Website:

https://www.vbi.nl

Wat klanten over ons zeggen

Een greep uit wat klanten over ons platform zeggen.

ExplainiT
ExplainiT

“Tijdens trainingen verwijs ik cursisten die vastlopen door naar de ProductivityPerformer, met tijdwinst als gevolg. Daarnaast verouderen klassieke IT-handleidingen in rap tempo vanwege updates in de software. Met de ProductivityPerformer hebben cursisten altijd toegang tot actuele leerstof.”

Martin Derks

Office 365 Trainer

TOPdesk
TOPdesk

“We gebruiken graag meerdere vormen van communicatie om informatie over onze tool aan te bieden, en de ProductivityPerformer vult daarin precies het gat op tussen tekst en video. Met de ProductivityPerformer kunnen onze klanten gestandaardiseerd informatie over TOPdesk voor hun eigen gebruikers aanbieden binnen hun eigen kennisbank.”

Tim van Kester

Technical Writer

De Woonplaats
De Woonplaats

"Met de ProductivityPerformer kun je direct aan de slag. Het maken van werkinstructies voor applicaties gaat razendsnel. Daarnaast zijn ze eenvoudig te vinden door de zoekfunctie, tags, applicatiekenmerken en handleidingen."

Sander Hilgerink

Adviseur Informatisering

Woonbedrijf
Woonbedrijf

"Met de inzet van de ProductivityPerformer zijn we in staat om snel, uniform en onderhoudsvriendelijk werkinstructies te maken. We ervaren een enorme winst voor zowel de medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de instructies, als ook voor de medewerkers die deze consumeren."

Leon van der Zanden

Informatie Coördinator

Consolis, VBI Ontwikkeling
Consolis, VBI Ontwikkeling

"De ProductivityPerformer gebruik ik vooral om terug te blikken op items uit trainingen en om te checken of er onderdelen zijn weggezakt en/of van belang kunnen zijn voor support binnen onze organisatie. De tool is gebruiksvriendelijk, overzichtelijk en kort en bondig."

Marriëtte Smits

IT Solution Coordinator en Change Leader

Crocs Europe
Crocs Europe

"Ik gebruik de ProductivityPerformer om toegang te krijgen tot het digitale naslagwerk van onze Excel training. De tool is erg prettig in gebruik, en door doordat het overzichtelijk en gestructureerd werkt, zijn (sub)onderwerpen snel te vinden. Dat scheelt ook weer tijd!"

Lieske Glas

HR Coördinator

Gemeente Alphen aan den Rijn
Gemeente Alphen aan den Rijn

"De ProductivityPerformer helpt ons bij het verhogen van zelfredzaamheid van onze eindgebruikers. Zij kunnen met de tool snel en duidelijk antwoorden en/of oplossingen vinden. Werkinstructies voor applicaties zijn daarnaast in een handomdraai gemaakt en aanpassingen zijn snel door te voeren. Dit scheelt tijd aan de kant van de Servicedesk en andere oplosgroepen."

Berry Berkenhamer

Coördinator ICT Servicedesk

Neem contact met ons op

Klaar om ons
platform te ervaren?

Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden van de ProductivityPerformer te ontdekken.